Milieu en klimaat

Klimaatbeleid

Ambitieuze klimaatdoelstellingen

Lidl engageert zich om haar verantwoordelijkheid op te nemen en de strijd aan te gaan tegen de klimaatsverandering. Zo engageert Lidl zich als eerste supermarktketen in België om onszelf ambitieuze doelstellingen op te leggen die in lijn liggen om de klimaatsopwarming minstens onder de 2°C te houden.

 

Onze doelstellingen

  • Tegen 2025 de totale uitstoot van o.a. gebouwen (elektriciteit en gas) en koelmiddelen .. verminderen met 20% in absolute termen, tegenover 2015.

 

  • Tegen 2025 de totale uitstoot van het logistiek transport en het woon-werk transport van de medewerkers verminderen met 10% in absolute termen, tegenover 2015.

 

Als de sterke groei van Lidl in rekening gebracht wordt betekent dit zelfs een totale vermindering van de uitstoot met 50%!

 


Om deze doelstellingen te valideren werd in juni 2017 een engagementsverklaring ingediend bij het Science Based Target Initiative (SBTi). Dit is een gemeenschappelijk initiatief van Carbon Disclosure Project (CDP) , UN Global Compact, the World Resources Institute en WWF. SBTi maakt het mogelijk voor bedrijven om objectieve en dus geloofwaardige doelstellingen te definiëren.

 

 

Hoe willen deze doelen realiseren? O.a. door te werken op