Medewerkers

Gezondheid medewerkers

Een gezonde levensstijl promoten

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste troef. Daarom investeren we actief in hun gezondheid. Dat betekent dat we op geregelde tijdstippen acties opzetten om een gezonde levensstijl te bevorderen. Zo zetten we bijvoorbeeld hard in op preventie, met griepvaccinaties en informatiebrochures rond ergonomie, beweging en een gezonde levensstijl in het algemeen.

Het samenwerkingsverband met de Belgische Cardiologische Liga ondersteunt dit interne gezondheidsbeleid waarin de nadruk gelegd wordt op een aantal verschillende aspecten van een gezonde levensstijl, zoals:

 

  • voldoende lichaamsbeweging
  • evenwichtige voeding

 

Bewegen is gezond

Lidl heeft voor haar werknemers een brochure ‘Bewegen is gezond’ gelanceerd. Daarin staan heel wat tips om gezond door het leven te gaan (ergonomie op het werk, rugpijn voorkomen, …)

Daarnaast stimuleren we onze medewerkers op verschillende manieren om voldoende te bewegen. Zo sponsoren we onder andere hun deelname aan sportevents, zoals de Antwerp 10 Miles, de 20 km door Brussel en de Spartacus run.

 

Het belang van een gezonde voeding

Als versdiscounter vinden we het natuurlijk belangrijk om onze klanten gezonde producten aan te bieden, maar ook onze eigen medewerkers willen we bewustmaken van het belang van gezonde voeding. Daarom voeren we regelmatig sensibiliseringscampagnes uit, waarbij allerhande tips worden gegeven om gezonder te eten.

 

Gezonde voeding bij Lidl? Leer er hier alles over.

Onze doelstelling

Tegen 2020 behaalt Lidl een gezondheidscijfer van 95%. Dit cijfer toont hoeveel onze medewerkers gezond zijn kunnen blijven doorheen het jaar ten opzichte van hun contracturen.