Medewerkers

Ontwikkeling medewerkers

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Bekwame, getalenteerde en gemotiveerde medewerkers zijn voor Lidl van onschatbare waarde. Daarom willen we onze medewerkers de kans geven om zich gedurende elke fase van hun loopbaan bij Lidl verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel, en hun maximale potentieel te bereiken.

Onze medewerkers krijgen dan ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren en bestaande talenten verder te ontwikkelen. Voor onze winkelteams, bijvoorbeeld, organiseren we Talent@Lidl, een programma waarin alle filiaalleiders worden klaargestoomd voor de functie van filiaalmanager. Ook medewerkers van het hoofdkantoor werken eerst een aantal dagen mee in de winkels om het reilen en zeilen van de onderneming te leren kennen.

Alle opleidingstrajecten worden bovendien continu geëvalueerd. Het doel? Te allen tijde kwalitatief hoogstaande en relevante opleidingen aanbieden aan onze medewerkers.

 

Meter/peter

Alle medewerkers in opleiding krijgen bij ons een meter of peter die hen ondersteunt en klaarstaat om allerhande mogelijke vragen te beantwoorden.

 

Interne doorgroeimogelijkheden

Interne promoties en evaluatiegesprekken vormen een belangrijk onderdeel van ons personeelsbeleid. Lidl bouwt dan ook aan de employability van haar medewerkers door cross-departementale loopbaantrajecten, zowel nationaal als internationaal, te ondersteunen en stimuleren.

Getalenteerde en gemotiveerde medewerkers krijgen, met andere woorden, bij Lidl altijd de kans om intern door te groeien en worden grondig opgeleid om helemaal klaar te zijn voor hun toekomstige functie.

 

Onze doelstelling

Vanaf 2017 krijgen 100% van onze medewerkers bij Lidl een ontwikkelingsgesprek. Daarnaast detecteert en ontwikkelt Lidl potentieel bij medewerkers met als doel om te allen tijde een interne ‘talent pipeline’ te hebben die de meest kritische posities van de organisaties kan invullen.