Maatschappij

Eindejaarsacties

Sinds 2012 organiseren we een jaarlijkse nationale eindejaarsactie waarbij de opbrengst integraal aan de Voedselbanken geschonken wordt. De voorbije jaren waren de acties stuk voor stuk een succes.

Zo zetten we in 2015 een grote actie op via Music for Life met de naam ‘soep van vandaag met de groenten van gisteren’. De soep, die verkocht werd op verschillende kerstmarkten, werd gemaakt met groenten die in onze winkels niet meer verkocht konden worden maar wel nog perfect eetbaar waren.

In 2016 breidden we een vervolg aan deze actie met een speciale winkelkarquiz ten voordele van de voedselbanken. Deze acties brachten jaarlijks 30.000 tot 50.000 euro op.

 

Organisch afval wordt biogas

Voedingsmiddelen die niet meer opgegeten kunnen worden of door wettelijke beperkingen niet meer aan de Voedselbanken kunnen worden gegeven, belanden bij Lidl niet zomaar in de vuilbak, maar in een aparte box voor organisch afval. Dat organisch afval wordt vervolgens integraal verwerkt tot biogas,  goed om te voorzien in de energiebehoefte van zo’n 850 gezinnen.