Maatschappij

Voedselverliezen verminderen

Duizelingwekkende verspillingscijfers

 

Lidl wil niet alleen kwaliteitsvolle producten aanbieden, maar ook voedselverspilling tot een minimum beperken. Wereldwijd wordt er in de volledige voedselketen jaarlijks tot 1/3 van de geproduceerde voeding verloren. Dit komt overeen met zo’n 1,4 miljard ton voedsel per jaar.

 

Deze voedselverliezen vinden voor het overgrote deel plaats aan het begin (bij de landbouw en in de productie) en aan het einde van de voedingsketen (bij de consument). Ook al vindt slechts 4 tot 6 % van de voedselverliezen plaats bij de distributie (waaronder supermarkten), wil Lidl haar verantwoordelijkheid nemen. Daarom leggen we onszelf ambitieuze verminderingsdoelstellingen op.

(Bron: www.voedselverlies.be, een website van de Vlaamse Overheid)

 

Onze doelstelling

Lidl engageert zich dan ook om tegen 2020 25% minder voedselafval te produceren (ten opzichte van 2015). Tegen 2025 mikken we zelfs op 50% minder voedselafval.

 

Concrete acties

Om de doelstellingen te bereiken, wil Lidl niet alleen voedselverlies tegengaan, maar ook voedseloverschotten herwaarderen. Hieronder alvast een overzicht van enkele acties waarover je op de desbetreffende pagina’s meer informatie kan krijgen:

  • Slimme bestelprocessen
  • 1 nu, 1 later
  • De 30%-hoek
  • Sensibilisering klanten
  • Voedseloverschotten schenken