Maatschappij

Gezonde voeding

Gezonde voeding voor een gezonde levensstijl

Wie gezond door het leven wil gaan, kiest uiteraard ook voor gezonde voeding. Lidl wil de Belgen dan ook aanzetten om te kiezen voor een gezondere levensstijl. En gezond eten start natuurlijk bij de juiste aankopen. Iets waar Lidl jou bij kan helpen.

Zo nemen groenten en fruit in een gezond dieet een belangrijke plaats in. Daarom krijgen ze ook in onze winkels een grote en belangrijke plaats, met een groot en gevarieerd aanbod van topkwaliteit.

 

Sensibilisering

Lidl zet zich bovendien regelmatig in om haar klanten te sensibiliseren en te informeren over het belang van gezonde voeding, o.a. via jaarlijkse nationale campagnes rond gezonde voeding. Op die manier stimuleren we onze klanten om meer en meer een gezonde keuze te maken.

Meer weten over onze gezonde voeding? Klik hier voor meer informatie.

 

Onze doelstellingen

Op nationaal niveau zal Lidl jaarlijkse nationale campagnes blijven uitrollen die focussen op gezonde voeding. Voorbeelden hiervan zijn een vegetarisch kookboek, de gezonde kassa, campagne naar aanleiding van de week van de Diëtisten,…

Op lokaal niveau wil Lidl dat tegen 2020 elke regio een partnerschap heeft ontwikkeld met een aantal organisaties rond gezonde voeding.

 

Enkele voorbeeldinitiatieven van samenwerking via de lokale winkels

  • Fruit doneren aan de lokale jeugdbeweging
  • Lokale sportwedstrijden sponsoren met verse groenten en fruit
  • Samenwerken met een basisschool