ACTUALITEIT

11 April 2017

Lidl kiest voor weidemelk

Alle Hollandse Gouda van huismerk Milbona gemaakt met 100% weidemelk

 

Merelbeke, 11 april 2017 –  Sinds 1 april wordt alle Lidl Milbona Gouda jong en belegen gemaakt van 100% weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar en minimum 6 uur per dag in de wei staan. Alleen dan mag een product gemaakt met 100% weidemelk het logo dragen.

 

Weidemelk

Weidemelk-koeien lopen ten minste 120 dagen per jaar minstens 6 uur per dag in de wei. Vooral tussen 15 april en 1 november. Dat betekent ook dat de dieren de wei niet op gaan als het weer het niet toelaat, bijvoorbeeld als het te koud of te nat is. Steeds meer koeien staan het hele jaar in de stal. Koeien in de wei kunnen vrij grazen, rusten, rondlopen en kuddegedrag vertonen, wat goed is voor het welzijn van de dieren.

 

Jeroen Bal, inkoopdirecteur Lidl: “Met deze stap bewijst Lidl nogmaals dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. We kiezen er bewust voor om ons assortiment per productcategorie te verduurzamen, met hierin maximale aandacht voor dierenwelzijn.”

 

Keurmerk en controle op weidemelk

Het keurmerk weidemelk mag alleen gebruikt worden op zuivelproducten van koeien die in de wei mogen. De volledige keten van weidemelk wordt door een onafhankelijke, geaccrediteerde instelling gecontroleerd.

 

Duurzaam assortiment

Milbona Hollande Gouda jong en belegen wordt gemaakt met 100% weidemelk. De verduurzaming van het assortiment past in de strategie van Lidl. Zo verkoopt Lidl enkel vlees van ongecastreerde varkens, uitsluitend parkkonijn en werden alle kooi-eieren uit het assortiment gebannen. Ook in producten zoals mayonaise worden enkel nog vrije uitloop eieren gebruikt.

Lidl ontving van de Eurogroup for Animals, waar ook onder andere Gaia deel van uitmaakt, de prijs voor meest diervriendelijke supermarkt van Europa.