ACTUALITEIT

26 October 2017

Lidl eerste retailer met diervriendelijke foie gras

Foie Fin is diervriendelijker alternatief voor foie gras (geen dwangvoedering)

Vrijdag 20 oktober 2017 — Lidl is de eerste supermarkt in België die foie fin aanbiedt voor de eindejaarsfeesten. Foie Fin garandeert dat alle grondstoffen die bij het recept gebruikt worden, afkomstig zijn van eenden die niet gedwangvoederd worden. Een stap vooruit op vlak van dierenwelzijn. Deze specialiteit op basis van eendenlever is vanaf 20 november verkrijgbaar in de winkels voor € 4,99 per 80 gram.

Ann De Greef, directeur van GAIA: “Door de meer diervriendelijke foie fin, die zonder dwangvoederen geproduceerd wordt, aan te bieden neemt Lidl opnieuw het voortouw. GAIA hoopt dat foie fin de norm wordt zodat dwangvoederen snel tot het verleden gaat behoren.” 

Jeroen Bal, directeur Inkoop en Marketing van Lidl België en Luxemburg: “Net zoals voor verse vis, varkensvlees of Faux Gras, schenken we bij de uitbreiding van ons assortiment duurzame producten opnieuw bijzondere aandacht aan dierenwelzijn. Deze productiemethode garandeert dat de eenden niet gedwangvoederd worden. Door te kiezen voor foie fin komen we een stap dichter bij onze doelstelling om tegen 2020 de verkoop van duurzame producten jaarlijks met 10% te verhogen. “

 

Lidl is de supermarkt die het meest rekening houdt met dierenwelzijn

In 2015 heeft Eurogroup for Animals, waar ook GAIA deel van uitmaakt, de prijs voor de meest diervriendelijke supermarkt uitgereikt aan Lidl. Lidl verkoopt namelijk uitsluitend parkkonijn (konijnen uit diervriendelijke parksystemen) en uitsluitend vers varkensvlees met het beter leven met het 1 ster.

Naast de foie fin, verkoopt Lidl ook Faux Gras de GAIA. Dit is een 100% diervriendelijk alternatief voor foie gras en is een plantaardige delicatesse op basis van o.a. truffels en champagne.