Business partners

Business Social Compliance Initiative (BSCI)

Betere arbeidsomstandigheden

Lidl is sinds 2007 lid van het Business Social Compliance Initiative (BSCI), een initatief dat meer dan 1.800 retailers, importeurs en merken ondersteunt bij het wereldwijd verbeteren van de arbeidsomstandigheden in fabrieken en op boerderijen. Samen met de andere leden van het BSCI waken we erover dat alle internationaal erkende sociale standaarden nageleefd worden in onze volledige toeleveringsketen.

Zo voeren onafhankelijke en gecertificeerde controleurs regelmatig onaangekondigde controles uit bij onze textielproducenten. Op basis van deze controles wordt er bepaald of er nog extra sociale maatregelen nodig zijn, die we bij Lidl dan meteen ook in de praktijk uitvoeren.

Alle Aziatische leveranciers van Lidl voor de non-food afdeling (textiel, klein elektro, etc.) zijn gecertificeerd volgens de BSCI-normen.

 

Onze doelstelling

100% van onze directe Aziatische leveranciers van Lidl voor de non-food producten (textiel, klein elektro, etc.) zijn gecertificeerd volgens de BSCI-normen.

Intensieve samenwerking met GIZ

Scholing voor textielfabrikanten

Lidl werkt al sinds 2008 samen met de Duitse organisatie GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit). Zij organiseren scholingen voor textielfabrikanten en hun medewerkers in Bangladesh over o.a. verloning, een gezonde werkomgeving creëren, werkzekerheid, vakbonden, etc. Tot nu toe hebben 80 fabrikanten dit proces, dat volledig gefinancierd wordt door Lidl, doorlopen.

 

Gratis medische verzorging

Sinds 2009 geeft een mobiel artsenteam gratis medische verzorging aan de textielarbeiders in Bangladesh.

 

Verloning textielarbeiders

Sinds 2011 gaan Lidl en GIZ ook samen de uitdaging aan om de verloning van textielarbeiders substantieel te verbeteren. Meer dan 6.000 medewerkers hebben zo al meermaals een hogere verloning gekregen.

 

Brand- en gebouwbescherming

Sinds 2012 zetten we samen met GIZ ook in op een betere brand- en gebouwbescherming en een groter bewustzijn over brandgevaar bij textielproducenten in Bangladesh.