Assortiment

Groenten en fruit

Ruim aanbod groenten en fruit

Groenten en fruit maken een belangrijk onderdeel uit van je dagelijkse voeding. Ze zijn namelijk van groot belang voor je dagelijkse portie vitamines, foliumzuur, vezels, kalium en nog vele andere stoffen die goed zijn voor jouw gezondheid.

Met ons ruim aanbod van verse groenten en fruit en de wekelijkse promotionele aanbiedingen willen we onze klanten stimuleren om te kiezen voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon, waar groenten & fruit een belangrijk deel van uitmaken.

 

Streng beleid rond pesticiden

Lidl engageert zich daarenboven om een streng beleid te implementeren wat betreft het gebruik van pesticiden bij de productie van groenten en fruit. Lidl gaat nu al verder dan de wettelijke normen door de strenge ‘1/3 MRL-waarde (Maximale Residu Limiet)’ te hanteren. Dat wil zeggen dat er maximaal 1/3 van de wettelijke toegestane hoeveelheid aan residu van pesticiden mag worden vastgesteld om een product in de rekken van Lidl te krijgen.

 

Verder zal Lidl vanaf 2017 ook bijkomende criteria hanteren:

  • De totale maximale residue hoeveelheid van alle terug gevonden stoffen mag maximaal 80% zijn van de wettelijk toegestane hoeveelheid
  • Er mogen maximaal soorten 5 residuen van bestrijdingsmiddelen gevonden worden
  • De maximale ‘Acute Referentie Dosis’ (ArfD) mag maximaal 100% zijn per actieve stof.

 

De Acute Referentie Dosis is een schatting van de hoeveelheid van een stof in voedsel of drinkwater die men binnen 24 uur kan innemen zonder noemenswaardige gezondheidseffecten. Deze regel is nodig omdat een éénmalige consumptie van bepaalde gewassen waarop relatief hoge residue hoeveelheid teruggevonden wordt soms tot acute problemen zou kunnen leiden.

 

Meer weten over ons beleid? Download hier onze position paper: