Assortiment

Eieren

Geen ‘kooi-eieren’ bij Lidl

Bij Lidl verkopen we geen eieren die afkomstig zijn van kippen uit legbatterijen of verrijkte kooien. We laten zelfs niet toe dat deze eieren in onze producten worden verwerkt.

We gaan hiermee een pak verder dan de Europese wetgeving ons oplegt en zijn dan ook een voorloper op de Belgische markt. Daarom kregen we in 2010 de Good Egg Award van GAIA en haar Europese zusterorganisatie Compassion in World Farming. Sinds 2016 gingen we voor onze sauzen (bv. mayonaise) nog een stapje verder door enkel nog eieren te gebruiken van vrije uitloopkippen.

 

Scharreleieren, eieren van vrije uitloopkippen en biologische eieren

In al onze winkels vind je naast scharreleieren ook eieren van vrije uitloopkippen en biologische eieren. Een woordje uitleg:

 

  • Vrije uitloop eieren. Deze eieren zijn afkomstig van kippen die vrij kunnen rondscharrelen en hebben minimaal acht uur per dag toegang tot een overdekte uitloop met een oppervlakte van 50% van de staloppervlakte. Ze hebben ook een vrije uitloop in de buitenlucht met minimaal 16 m2 beschutting per ha, bijvoorbeeld in de vorm van bomen en struiken. Dagelijks wordt er graan en stro aan het verblijf toegevoegd om de leefomgeving van de kippen te verrijken.
  • Biologische eieren. Deze eieren zijn het meest diervriendelijk geproduceerd. In de stal hebben de kippen biologisch voer, stro om in te scharrelen, voldoende zitstokken om te rusten en legnesten om eieren in te leggen. In de stal zitten maximaal 6 kippen per vierkante meter. Erbuiten beschikken de kippen over een uitloop van 4 m2 per kip.

 

Bekijk hier onze position paper rond eieren.