Assortiment

Huishoudproducten

ECO-huishoudproducten

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het promoot producten en diensten die tijdens hun hele levensduur de kleinste impact hebben op het milieu, onder andere kijkend naar de gebruikte grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval, verpakking.

Sinds 2012 is Lidl gestart met een eigen lijn van gecertificeerde ecologische schoonmaakmiddelen van het merk W5 Eco. Bij de productie van deze producten worden de strenge maatschappelijke en ecologische eisen van het Europese Ecolabel-certificaat in acht genomen.

 

Geconcentreerde wasmiddelen

Geconcentreerde wasmiddelen verkleinen de milieu-impact van je wasbeurt door hetzelfde resultaat te behalen met een kleinere dosering. Het resultaat? Minder transport, een lagere CO2-uitstoot en minder verpakking.

 

Lagere wastemperaturen

De milieu-impact van je was wordt sterk beïnvloed door de hoeveelheid energie die je verbruikt per wasbeurt. Hoe warmer het water, hoe hoger het energieverbruik en dus ook de impact op het milieu. Lidl stimuleert dan ook haar klanten om op lagere temperaturen, bijvoorbeeld 30° C in plaats van 60° C, te wassen en zo ook energiekosten te besparen.