Assortiment

Hout en papierproducten

FSC-/PEFC-papier en recyclage

Elk jaar opnieuw verdwijnen er wereldwijd grote stukken bos en regenwoud, met een snellere klimaatopwarming tot gevolg. Lidl wil hier tegenin gaan en zet volop in op gerecycleerd en gecertificeerd papier.

Daarom is sinds eind 2016 alle hygiënepapier dat door Lidl wordt verkocht, vervaardigd uit 100% gerecycleerde of gecertificeerde (FSC/PEFC) grondstoffen. 100% van alle primaire verpakkingen die we nationaal inkopen zijn bovendien ook duurzaam gecertificeerd met een FSC- of een PEFC-label.

 

Leer hier meer over onze duurzame verpakkingen.

Meer weten over ons beleid? Download hier onze position paper:

 

 

Onze doelstelling

Tegen 2020 streven we ernaar dat alle categorieën die houtvezels bevatten, vervaardigd zijn uit gerecycleerde en/of gecertificeerde (FSC / PEFC) grondstoffen.

 

 

 

Hoe duurzame hout- en papierproducten in onze winkel herkennen?

Je herkent duurzame hout- en papierproducten in onze winkel aan de volgende keurmerken:

 

 

FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die instaat voor milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer, voornamelijk in tropische gebieden. Als je het FSC-keurmerk op een verpakking vindt, dan weet je dat die verpakking van papier gemaakt is waarvan de grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

 

 

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam en verantwoord bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Als je het PEFC-keurmerk op een verpakking vindt, dan weet je dat die verpakking van papier gemaakt is waarvan de grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.