Assortiment

Vis

Alle verse vis duurzaam gevangen

Wereldwijd wordt meer dan 85% van de commerciële vissoorten maximaal bevist of zelfs overbevist (bron: WWF). Concreet wil dat zeggen dat er meer vis uit de zee wordt gehaald dan er vis bijkomt. Het gevolg? Verscheidene vissoorten worden ernstig bedreigd.

Lidl wil dan ook haar assortiment vis stevig verduurzamen. We zetten in 2016 al een eerste stap door uitsluitend nog verse vis te verkopen waarvan via onafhankelijke certificaten is bewezen dat hij duurzaam gevangen is.

 

Welke duurzaam gevangen vis kan je bij Lidl krijgen?

Bij Lidl kan je bijvoorbeeld verse duurzame zalmfilet, kabeljauw, pangasiusfilet en kabeljauwburger krijgen. Ook onze verse mosselen zijn duurzaam.

 

Onze doelstellingen

Sinds september 2018 is alle  verse en onbewerkte diepvriesvis bij Lidl duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. Het gaat dan concreet over de verse zalm, ingevroren kabeljauwfilet, pangasiusfilet, koolvis,etc.

 

Tegen eind 2020 streven we ernaar om ons volledige visassortiment duurzaam te certificeren, waaronder ook fijne viswaren en visconserven.

 

Hoe herken ik duurzame vis in de winkel?

Onze duurzame vissen kan je in de winkel herkennen aan de volgende labels op de verpakking:


Het blauwe MSC-label is een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat vis duurzaam werd gevangen. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.


Het groene ASC-label is een onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Visproducten met dit label zijn afkomstig uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, hun medewerkers goed behandelen en rekening houden met de omwonenden van het gebied waar er wordt gevist.


 

 

Bekijk hier onze position paper rond vis.