ACTUALITEIT

4 September 2017

100% Beter Leven Varken vanaf nu in de winkel

Beter Leven Varken

Vanaf vandaag is al ons varkensvlees gecertificeerd met het 1 ster Beter Leven-label. Dat is goed nieuws voor het varken, de boer én de consument. Benieuwd waarom? Bekijk dan het infofilmpje!

 

 

Bij Lidl willen we aantonen dat duurzaam niet duur hoeft te zijn. Voor dit duurzame varkensvlees betaalt de consument bij ons dan ook niets méér. Wij geven wel wat meer voor het vlees aan de boer, omdat wij vinden dat ook de boer een faire prijs moet krijgen voor het werk dat hij doet en een compensatie verdient voor het feit dat hij minder varkens kan houden.

Volgens het lastenboek voor een  1 ster Beter Leven-label moet het varken immers 1 m² ruimte krijgen in plaats van 0.75 m². Dat wil zeggen dat er nu 10 varkens per 10 m² zitten, waar dat er vroeger 14 waren. Om ook aan de andere vereisten te voldoen (een dichtgemaakte vloer, afleidingsmateriaal, hokken van 20 m² in plaats van 10 m² e.d.) heeft de boer dus heel wat investeringen moeten doen. Het vlees dat hij produceert is wel van betere kwaliteit (minder vet), en bovendien zijn de dieren gezonder en heeft de boer dus minder sterfte in de stal. Maar dat alles compenseert nog steeds niet de kosten van de investeringen.We vinden het dan ook maar normaal dat de boer meer geld krijgt voor zijn Beter Leven-vlees.

Ontdek het hele verhaal hier.